Voor iedere volwassene die in Nederland woont, is het wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit moet in ieder geval een basisverzekering zijn. Daarnaast kun je de zorgverzekering nog verder aanvullen met een tandartsverzekering.

Tandartsverzekering

De tandartsverzekering is de meest populaire aanvullende verzekering. In de basiszorgverzekering is tandzorg namelijk niet opgenomen. De meeste mensen brengen een paar keer per jaar een bezoekje aan de tandarts. Doorgaans is dit voor een standaard controle en een bezoek aan de mondhygiënist. Soms is een ingreep nodig. Een tandartsverzekering dekt de kosten van de controle en de behandeling.

Hoe vind je een goede zorgverzekering?

Met de juiste tandartsverzekering bespaar je flink wat geld op je tandartsrekening. Maar hoe vind je nu een goede aanvullende zorgverzekering mét een tandartsdekking? Door je huidige zorgverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders. Dit doe je gratis op Zorgverzekeringvergelijken-expert.nl. Hier vergelijk je heel eenvoudig en snel de ziektekostenverzekeringen van diverse aanbieders.

Profiteer van een flinke kostenbesparing

Het vergelijken van je zorgverzekering kan je een flinke kostenbesparing opleveren. Je komt dan namelijk snel tot de ontdekking of je huidige verzekering nog aan je zorgbehoefte voldoet en of het voordeliger is om te wisselen van zorgverzekeraar. Het afsluiten van een andere, uitgebreide zorgverzekering kan jaarlijks een besparing opleveren van tientallen euro’s.

Overstappen naar een andere verzekeraar

Heb je besloten om een verzekering af te sluiten bij een andere aanbieder? Dan kan je dit doen vanaf 16 november tot en met 31 januari. De verzekering bij je nieuwe zorgverzekeraar loopt dan vanaf 1 januari van dat jaar. Wisselen van zorgverzekeraar leidt tot veel voordelen. Zo profiteer je niet alleen van een voordeligere premie, maar meestal ook van betere voorwaarden.