Kindertandarts Nijmegen

Bel ons 085-4011595

Kindertandarts Nijmegen

Hoewel een tandarts er alles aan doet om uw kind van pijn aan het gebit af te helpen of pijn te voorkomen, zijn veel kinderen bang voor een bezoek aan de tandarts. Enerzijds komt deze angst van de apparatuur in de behandelkamer, anderzijds vinden kinderen het niet fijn als mensen met hun handen in hun mond zitten. Om een bezoek aan en behandelingen van een tandarts minder eng te maken, kan uw kind terecht bij een kindertandarts in Nijmegen. Deze tandarts is gespecialiseerd in het contact met kinderen en het uitvoeren van behandelingen. Wanneer uw kind een grote angst heeft of regelmatig complicaties aan het gebit moet laten behandelen is een bezoek aan de kindertandarts raadzaam. In de toekomst kan het kind eenvoudiger overstappen naar een tandarts voor volwassenen.

Waarom een kindertandarts in Nijmegen bezoeken?

Het bezoeken van de kindertandarts in plaats van een tandarts voor volwassenen kan om meerdere redenen interessant zijn. Een kindertandarts kan uw kind meer vertrouwen geven doordat deze tandarts precies weet hoe om te gaan met de angst van het kind. Daarbij kan een kind met veel complicaties op een voor het kind fijne manier geholpen worden. Een kindertandarts weet wat realistisch is en hoe complicaties op latere leeftijd zo goed mogelijk voorkomen kunnen worden.

Overstappen naar een volwassenentandarts

Het verhelpen van complicaties en het zo goed mogelijk wegnemen van de angst van het kind voor de tandarts zijn slechts twee van de doelen van een kindertandarts in Nijmegen. Ook moet een kindertandarts de overstap naar een tandarts voor volwassenen eenvoudiger maken, doordat het kind al enigszins gewend is aan de behandelingen en apparatuur bij een tandarts. Wanneer het kind later geen angst meer heeft, wordt het makkelijker om nieuwe complicaties op latere leeftijd tegen te gaan. Het kind zal immers vaker voor een periodieke controle langs de tandarts gaan.