Periodieke controle bij tandarts in Nijmegen

Bel ons 085-4011595

Periodieke controle NijmegenOm een gezond en schoon gebit te kunnen behouden is het enerzijds van groot belang dat u uw tanden tweemaal per dag poetst. Anderzijds dient u dit aan te vullen met een periodieke controle bij de tandarts in uw regio. Een periodieke controle kan eens per jaar, maar bijvoorbeeld ook eens per half jaar of in combinatie met een bezoek aan de mondhygiënist. Tijdens de periodieke controle zal een tandarts geen behandeling uitvoeren, waardoor de controle absoluut niet eng of pijnlijk is. Wel controleert een tandarts uw gebit op beginnende gaatjes, ontstoken wortelpunten onder tanden of kiezen, tandplak, enzovoorts. Zo blijft uw gebit mooi! Voor het laten uitvoeren van een periodieke controle in Nijmegen bent u bij onze tandartsenpraktijk van harte welkom. Dagelijks helpt onze tandarts tientallen gezinnen met een periodieke controle om het gebit schoon te houden!

Nut van een periodieke controle in Nijmegen

Het nut van een periodieke controle in Nijmegen wordt soms enigszins onderschat, waardoor mensen het uitstellen of helemaal vergeten. Toch is het van groot belang om uw gebit goed te laten onderhouden. Tandplak kan bijvoorbeeld uitgroeien tot tandsteen, wat zich vervolgens kan ontwikkelen tot gaatjes. Dit wilt u uiteraard voorkomen! Door een periodieke controle uit te laten voeren wordt de tandplak tijdig opgemerkt en door de tandarts verwijderd. Dit is pijnloos en geeft u een fris gevoel, terwijl het vullen van gaatjes vaak erg pijnlijk is.

Mondhygiënist ter aanvulling op periodieke controle

Naast een bezoek aan de tandarts voor een periodieke controle kan het raadzaam zijn om ook langs een mondhygiënist te gaan. Een mondhygiënist reinigt uw gebit en verwijdert daarbij bijvoorbeeld ook direct tandplak en tandsteen. De kans dat u gaatjes krijgt wordt hier een stuk kleiner mee! Daarbij kan een mondhygiënist u helpen bij het voorkomen of verhelpen van ontstoken tandvlees.