Wortelpuntontsteking in Nijmegen behandelen

Bel ons 085-4011595

Wortelpuntontsteking Eindhoven

Een wortelpuntontsteking is een van de meest vervelende ontstekingen in uw gebit door de pijn die het met zich mee kan brengen. Gelukkig is het voorkomen van een ontsteking aan de wortelpunt van een tand of kies relatief eenvoudig. Het ontstaan van een dergelijke ontsteking is namelijk niet iets wat van de een op de andere dag gebeurt, maar vaak veel langer loopt. Door geregeld bij uw tandarts langs te gaan voor een periodieke controle wordt het begin van een wortelpuntontsteking tijdig herkend en kan er direct hulp geboden worden. Heeft u zelf erg last van uw tanden of kiezen en vermoedt u dat de pijn van uw wortel vandaan komt, ga dan zo snel mogelijk bij uw tandarts. Wortelpuntontstekingen in Nijmegen kunnen door ons goed worden verholpen.

Ontstaan van een wortelpuntontsteking

Zoals eerder in dit artikel is aangehaald, is het ontstaan van een wortelpuntontsteking een langdurig proces. Het begint over het algemeen met een gaatje in uw tand of kies, wat ontstaat door tandplak wat niet tijdig wordt verwijderd. (Maak daarom regelmatig een afspraak bij de mondhygiënist!) Waar een gaatje normaal gevuld wordt door de tandarts, kan deze dieper en breder worden als u niet langs de tandarts gaat voor een periodieke controle. Naarmate het gaatje dieper wordt, komen de bacteriën uit uw eten en drinken steeds verder in de tand of kies. Op den duur zal het dentine, de laag onder het glazuur van uw tanden, aangetast worden. Vanuit deze laag kunnen de bacteriën via het levende weefsel in uw wortel naar de wortelpunt komen. Een ontsteking is het gevolg!

Wortelpuntontsteking verhelpen in Nijmegen

Het behandelen van een wortelpuntontsteking is niet nodig als een gaatje in uw tand of kies tijdig gedicht wordt door de tandarts in Nijmegen. In andere gevallen moet het wortelkanaal van een tand of kies gereinigd worden zodat bacteriën verdwijnen. Na het reinigen zal het gat in uw tand of kies alsnog gedicht worden om een nieuwe infectie tegen te gaan.