Verstandskies trekken in Nijmegen

Bel ons 085-4011595

Verstandskies trekken NijmegenHet is een thema wat over het algemeen begint te spelen aan het einde van de pubertijd van veel jongeren; het doorkomen van de verstandskiezen. De vraag die hierbij opkomt is of het zinvol is om de verstandskiezen te laten trekken in Nijmegen, of deze rustig door te laten groeien. Het hangt voornamelijk af van de manier waarop de verstandskies in uw kaak ligt, evenals de ruimte die uw gebit heeft om netjes in een rij te blijven staan. Vaak gebeurt het namelijk dat een verstandskies tegen andere tanden en kiezen aan gaat drukken en zo de tanden en kiezen over elkaar heen laat staan. Een beugel kan in dit geval vaak niet het gewenste resultaat leveren, waardoor het trekken van een of meerdere verstandskiezen onvermijdelijk wordt. Twijfelt u of uw verstandskiezen kunnen blijven zitten, breng dan een bezoek aan uw tandarts in Nijmegen voor overleg.

Redenen voor het trekken van verstandskiezen

Er zijn drie belangrijke redenen te onderscheiden om verstandskiezen te laten trekken. De eerste reden is het scheef groeien van verstandskiezen, waardoor deze nooit volledig door zullen breken en onder het tandvlees blijven zitten. In dit geval kan het niet verwijderen van de verstandskiezen leiden tot een vervelende pijn. Zoals eerder al is aangehaald, is ook het creëren van ruimte een vaak genoemde reden om een verstandskies te verwijderen. Dit kan zowel voor/tijdens het dragen van een beugel als daarna zijn, afhankelijk van het groeiproces van de verstandskiezen.

Verstandskiezen trekken in Nijmegen

Tot slot is het niet altijd even makkelijk om de ruimte achter uw achterste kiezen schoon te houden tijdens het poetsen. Bacteriën uit tandplak kunnen daardoor via het tandvlees tot uw verstandskies komen en daar een gaatje vormen. Wanneer het niet noodzakelijk is om deze te dichten, zal een tandarts aanraden om de verstandskies te verwijderen. Het verwijderen van de verstandskies kan bij een tandarts zelf, maar kunt u ook laten doen door een kaakchirurg in het ziekenhuis.