Implantaten plaatsen in Nijmegen

Bel ons 085-4011595

Implantaten Nijmegen

U kunt een implantaat vergelijken met een soort kunstwortel die op de plek van een afgestorven wortel geplaatst kan worden. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer u een tand of kies verloren bent en op deze plek een brug of prothese bevestigd moet worden. De implantaten zorgen in dit geval voor een betere basis, waardoor de brug of prothese beter op hun plaats blijven. Het is overigens niet per definitie zo dat u een volledige tand of kies verloren moet zijn om een implantaat ingebracht te krijgen. Ook bij een kroon kan een tandarts er voor kiezen om een implantaat op de plek van de wortel te plaatsen. De kroon kan zo steviger vastgemaakt worden. Hoewel implantaten nog niet heel lang gebruikt worden, kiest de tandarts steeds vaker voor het gebruik ervan. Implanten in Nijmegen kunt u bij onze tandarts laten plaatsen.

Hoe werkt een implantaat?

Een implantaat is een soort schroefje wat gemaakt wordt van titanium. Dit materiaal is niet willekeurig gekozen, titanium is namelijk biocompatibel. Biocompatibel houdt in dat het lichaam het materiaal accepteert. Het is zelfs zo dat door de ietwat ruwe buitenkant van titanium de aangroei van het bot rond uw tanden en kiezen bevorderd wordt. Dit is belangrijk, want doordat het bot om het implantaat groeit komt het implantaat steeds steviger vast te zitten. Het gebruik van een implantaat is vaak nodig als er een tand of kies uit uw gebit getrokken is waarbij de lege plek opgevuld moet worden met een prothese of brug.

Laat implantaten plaatsen in Nijmegen bij onze tandarts

Het gebruik van implantaten is in verhouding met andere behandelingen nog relatief nieuw bij de tandarts in Nijmegen en elders in Nederland. Toch zijn zeker negen van de tien behandelingen bij het plaatsen van implantaten succesvol! Voor patiënten die roken, last hebben van diabetes of al eens eerder geholpen zijn met een bothersteloperatie, ligt de kans van een mislukte behandeling hoger. Een tandarts zal u vanzelfsprekend altijd inlichten over de risico’s die u loopt.