Kiezen trekken in Nijmegen

Bel ons 085-4011595

Kies trekken Eindhoven

Het trekken van een tand of kies is een behandeling waar over het algemeen erg tegenop gezien wordt door patiënten van de tandarts. Toch kan het trekken van een kies u helpen om van de pijn af te komen die u ondervindt als gevolg van een gaatje, een verrotting of bijvoorbeeld een afgestorven wortel. Dit zijn slechts voorbeelden van situaties waarin het aan te raden is om uw kies te laten trekken, ook het creëren van ruimte valt hier bijvoorbeeld onder. Zeker wanneer jongeren in de pubertijd komen, zullen de verstandskiezen groeien. Als gevolg hiervan kunnen deze nieuwe kiezen de bestaande tanden en kiezen uit hun rij duwen, wat een lelijk aangezicht geeft. Waar een beugel normaliter helpt, kan in dit geval besloten worden om de verstandskiezen gedeeltelijk of allemaal te laten trekken. Een kies trekken in Nijmegen kan bij ons in de praktijk.

Kiespijn? Laat uw kies trekken in Nijmegen!

Wanneer u besluit een kies te laten trekken bij de tandarts in Nijmegen, zal deze u altijd aanraden een verdoving te nemen. Zo voelt u zelf niks van de behandeling en verloopt het trekken van de kies vrijwel pijnloos. Na het inbrengen van de verdoving zal de tandarts een deel van het tandvlees rond de te trekken tand of kies verwijderen, zodat deze meer grip heeft. Vervolgens is het een kwestie van het wegnemen van de kies om u niet langer hinder te laten ondervinden van pijn aan uw gebit.

Vervolgbehandeling

Mocht er als gevolg van het trekken van de kies een opzichtig gat ontstaan in uw gebit dan kan een tandarts u helpen bij het plaatsen van een brug of een prothese. Zo is het gat niet langer zichtbaar en blijft uw kauwvermogen intact. Bij het trekken van een verstandskies wordt dit nauwelijks gedaan, omdat u deze voorheen ook nooit gebruikte tijdens het kauwen en deze kiezen ver achterin uw gebit zitten.