Tanden bleken in Nijmegen

Bel ons 085-4011595

Tanden bleken NijmegenEen stralende witte lach is een wens van velen, maar vaak is het nauwelijks mogelijk om de oorspronkelijke witte tanden te behouden. Dagelijks worden uw tanden blootgesteld aan bacteriën uit frisdrank, koffie of bijvoorbeeld thee. Om uw tanden weer mooi wit te krijgen raden we u aan om uw tanden te laten bleken in Nijmegen in onze praktijk.

Laat uw tanden bleken in Nijmegen

Gelukkig zijn er tegenwoordig manieren om uw witte tanden op een kunstmatige manier terug te krijgen, namelijk door uw tanden te bleken bij de tandarts. Het is aan te raden om vooraf met uw tandarts te overleggen of het bleken van uw tanden op dit moment verstandig is. Soms kan het aan te raden zijn om nog een paar maanden te wachten, om zo hoge en onnodige kosten tegen te gaan!

Hoe werkt verkleuring van uw tanden en kiezen?

We kennen de gele laag over tanden en kiezen allemaal wel, maar hoe ontstaat deze laag precies en wat kunt u eraan doen om de laag tegen te gaan? Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee verschillende vormen van tandverkleuring, namelijk: uw eet- en drinkpatroon en een genetisch bepaalde aanleg voor verkleuring. Aan deze aanleg kunt u weinig veranderen, dat zal niet minder worden. Ook door ouderdom kunnen uw tanden en kiezen steeds verder verkleuren, wat niet te remmen is met bepaalde behandelingen. De bron van de verkleuring, tandbeen, blijft uw hele leven groeien.

Aan uw eet- en drinkpatroon kunt u daarentegen in sommige gevallen wel wat veranderen. Om het proces van de verkleuring te begrijpen is het noodzakelijk om de opbouw van een tand te kennen. Globaal gezien bestaat deze uit tandbeen en glazuur. Des te dikker de laag tandbeen is, des te geler uw tanden en kiezen ook zullen uitslaan. Het drinken van thee, koffie en bijvoorbeeld rode wijn draagt bij aan de groei van de laag tandbeen, waardoor uw tanden en kiezen geler worden.