In Nijmegen protheses laten plaatsen

Bel ons 085-4011595

Prothese NijmegenWanneer het niet meer mogelijk blijkt om een tand of kies te herstellen met een brug of kroon kan een tandarts besluiten een prothese te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als een tand of kies dermate is aangetast door tandplak dat een natuurlijk herstel onmogelijk lijkt. Op termijn zal de tand dan ofwel uitvallen of getrokken moeten worden. Om verdere pijn aan deze tand of kies tegen te gaan kan een prothese u helpen. Een speciale vorm van een prothese is een volledig kunstgebit, wat zeker op latere leeftijd regelmatig wordt gebruikt. Protheses in Nijmegen kunt u laten plaatsen door onze tandarts.

Prothese laten plaatsen in Nijmegen

Het voordeel van een prothese is dat deze los in de mond ligt en dus ’s nachts verwijderd kan worden. Vermoedt u zelf een prothese nodig te hebben, kom dan eens langs bij de tandarts voor advies. Bij de tandarts in Nijmegen kan de prothese voor u gemaakt worden, maar dit kunnen we in overleg ook laten doen.

Werking van een prothese

U vraagt zich wellicht af hoe een prothese op z’n plek gehouden kan worden als deze los in uw mond ligt. De onderkant van de prothese heeft een speciale vorm, wat zich in combinatie met wat speeksel vastzuigt aan uw tandvlees. Zo kan voorkomen worden dat de prothese verplaatst tijdens bijvoorbeeld het eten. De prothese of het kunstgebit worden precies zo ontwikkelt dat deze perfect aansluiten bij de vorm van uw kaken en mondspieren. Op jonge leeftijd kan het noodzakelijk zijn om later een nieuwe prothese te laten maken omdat de vorm van de kaken in dat stadium nog sterk kunnen veranderen. Ook kan een tandarts in Nijmegen er in dit geval voor kiezen om gebruik te maken van implantaten, waarmee de prothese enigszins mee verandert met de vorm van uw kaken en mondspieren.

Ons doel van een prothese is niet alleen het herstellen van uw kauwvermogen, ook wordt gelet op het cosmetische gedeelte. U wilt immers dat het voor de buitenwereld niet direct zichtbaar is dat u een prothese heeft. Wilt u zeker zijn van een vakkundig geplaatste prothese? Laat de prothese in Nijmegen plaatsen!