Orthodontist in Nijmegen

Bel ons 085-4011595

Orthodontist NijmegenScheve tanden, vrijwel ieder kind krijgt er mee te maken in zijn of haar jeugd. Bij de een herstelt het gebit op natuurlijke wijze, bij anderen is het noodzakelijk het proces enigszins te ondersteunen met een beugel. Vaak kan een kind zelf weinig doen aan de stand van zijn of haar tanden en kiezen waardoor het bezoeken van de orthodontist in Nijmegen geen gek idee is. Integendeel, maar liefst 30% van de kinderen in Nederland heeft een beugel (gehad)!

Een mooi gebit? Bezoek de orthodontist in Nijmegen!

De orthodontist helpt dagelijks tientallen patiënten bij het herstellen van de stand van tanden en kiezen. Zo heeft uw kind of uzelf weer een prachtige lach na een behandeling bij de orthodontist. Een tandarts zal u altijd inlichten, als het bezoek aan een orthodontist in Nijmegen aan te raden is. In de meeste gevallen gebeurt dit tijdens de pubertijd van het kind.

In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om naast het gebruik van een beugel ook kiezen te trekken. Doel van het trekken van een kies, vaak een verstandskies, is het creëren van meer ruimte in het gebit. De kans dat de tanden en kiezen op latere leeftijd dan weer gaan verschuiven neemt hiermee flink af.

Belang van een bezoek aan de orthodontist in Nijmegen

Niet alleen scheve tanden zijn een reden om een bezoek te brengen aan de orthodontist in Nijmegen, ook een overbeet, grote ruimtes tussen tanden en kiezen, enzovoorts, vormen een reden om uw kind door te verwijzen naar een orthodontist in Nijmegen. Het verschilt sterk per kind en per behandeling hoelang het dragen van een beugel noodzakelijk is. Over het algemeen is er na zo’n zes tot negen maanden een behoorlijk resultaat te zien aan het gebit van uw kind. Wanneer de behandeling volledig is afgerond zal het kind een stangetje achter zijn of haar boven- en onderkaak krijgen om de tanden en kiezen op hun plek te houden.