Gezond door het leven gaan is steeds minder vanzelfsprekend! Het aantal mensen met overgewicht is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Daarbij ligt het in de lijn der verwachting, dat dit aantal de komende jaren steeds verder toe zal nemen. Reden genoeg om nog eens kritisch naar je eigen voedingspatroon en manier van leven te kijken. In dit artikel geven we tips om gezonder te leven en overgewicht te voorkomen. Overgewicht is niet het enige probleem wat zich voor kan doen. Denk bijvoorbeeld ook aan de complicaties die aan je gebit kunnen ontstaan bij een slecht voedingsschema.

Laat ongezonde en zoete tussendoortjes staan

Door het aantal eetmomenten op een dag te beperken word je niet alleen minder snel dik. Ook blijft je gebit op deze manier in een goede conditie. Iedere keer als je eet, zal je gebit herstelwerkzaamheden uit moeten voeren. Heb je gedurende de dag meerdere keren zin in een snack? Zorg in dat geval voor een uitgebreidere lunch of ontbijt met meer. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is het gebruik van eiwitshakes van Muscle Concepts. Deze shakes nemen het gevoel van trek weg. Daarbij dragen ze bij aan het herstel van je spieren na een training. Het toevoegen van suikers is niet nodig. Zo blijft je gebit gezond!

Zorg voor voldoende beweging gedurende de dag

Veel mensen zitten te veel tijdens de dag. Mede door hun werk! Om te voorkomen dat je lichaam onvoldoende beweging krijgt, is het belangrijk om ieder uur even te lopen. Een wandeling naar de koffiemachine of het toilet kan al voldoende zijn om je doelen te halen. Daarbij is het verstandig om naast de wandelingen op je werk ook intensiever te sporten. Bezoek een sportschool, ga een uurtje joggen in de avond en pak bijvoorbeeld de fiets voor een mooie tocht.