Volgend jaar, in 2018, verandert de dekking van de ziektekostenverzekering. De jaarlijkse zorgpremie zal stijgen en de basisdekking wordt gewijzigd. Natuurlijk wil je ook in 2018 een zorgverzekering die aan je zorgbehoefte voldoet. Bovendien wil je ook niet te veel premie betalen. Hoe vind je nu een voordelige zorgverzekering met een aanvullende tandartsverzekering?

Op de vergelijkingssite Ikvergelijk.nu vergelijk je gratis verschillende zorgverzekeringen voor 2018. Als je dit doet, kom je er binnen twee minuten achter of het zinvol is om van verzekeraar te wisselen.

Twee soorten zorgverzekeringen

Ga, voordat je een nieuwe zorgverzekering kiest, eerst na welke soort verzekering bij je past. Je kunt kiezen voor een:

  • Basiszorgverzekering
  • Basiszorgverzekering met een aanvullende verzekering

De basiszorgverzekering

De basisverzekering dekt alle kosten voor de directe noodzakelijke medische hulp. Deze verzekering is verplicht voor iedere inwoner in Nederland.

De basiszorgverzekering met een aanvullende verzekering

De basiszorgverzekering dekt alleen de hoogstnodige zorg. Als je een grotere zorgbehoefte hebt en graag wilt dat de tandzorg ook wordt vergoed, kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Deze dekt de kosten voor tandzorg.

Aanvullende tandartsverzekering

De tandartsverzekering is de populairste aanvullende zorgverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor goede tandzorg. Als je een aanvullende tandartsverzekering afsluit, dekt de verzekeraar de kosten voor mondzorg, tandheelkundige zorg en tandartsbehandelingen. Er zijn diverse tandartsverzekeringen. Welke verzekering het beste bij je past is onder meer afhankelijk van je leeftijd, de staat van je gebit en dekking die verzekeraar biedt.

De verzekeraars vullen de aanvullende tandartsverzekeringen ieder jaar weer anders in. Vanwege de wijzigingen is het belangrijk om de verschillende aanvullende zorgverzekeringen voor 2018 goed met elkaar te vergelijken. Zo vind je een zorgverzekering die aan je behoefte voldoet én voordelig is.