Het kan zijn dat je eigen gebit beschadigt, of je wat tanden kiezen kwijt ben geraakt. Dan kan de tandarts je aanraden om een kunstgebit te nemen. De problemen met je gebit kunnen allerlei oorzaken hebben, maar gelukkig zijn er allerlei oplossingen voor.

Volledige gebitsprothese
Wil je een volledige gebitsprothese? Implantaten zijn niet altijd nodig, er zijn ook nog andere manieren om het gewenste comfort te bereiken. Een volledige gebitsprothese wordt met de grootste aandacht vervaardigt.

Welk kunstgebit is geschikt voor jou?
Het is best heel erg aangrijpend om van een gebit naar een kunstgebit te gaan. Je kunt kiezen voor een uitneembaar kunstgebit, maar een vaste prothese kan ook. Gelukkig wordt je altijd begeleid door mensen die je hierin goed kunnen adviseren.

Klikgebit op implantaten
Een klikgebit is een gebit wat op kunstmatige wortels wordt bevestigd. Het zijn een soort schroefjes die de basis is van het gebit. Het voordeel van deze constructie is dat je je gebit zelf in en uit kan doen.

Implantaten
Implantaten zijn kunstmatige wortels die niet zichtbaar zijn. Het zijn een soort schroefjes die vast groeien in je kaakbot van je onderkaak of bovenkaak. Het schroefje is van titanium. Titanium wordt door je lichaam geaccepteerd. Implantaten zijn er in allerlei vormen en maten, zo krijg je een mooi passend gebit.

Reparatie gebitsprothese
Het kan zijn dat je gebitsprothese niet fijn zit, of drukplekken veroorzaakt doordat het gebit kapot is. Het is vaak een kleine moeite om het gebit te repareren. Vaak worden deze reparaties of aanpassingen geheel vergoed.

Kosten gebitsprothese
De kosten van een prothese zijn persoonsafhankelijk, het hangt heel erg van de behandeling af. Er wordt vaak een gedeelte voorgoed uit de basisverzekering en een gedeelte betaal je zelf. Met een aanvullende verzekering wordt vaak ook nog een gedeelte vergoed.