Wanneer uw gebit sterk aan stevigheid verliest, kan het noodzakelijk zijn om een klik- of kunstgebit te nemen. Welk type gebit het beste bij uw huidige gebit aansluit, is van verschillende factoren afhankelijk. Een tandarts kan u helpen bij het aanmeten en produceren van een kunstgebit, maar u kunt ook kiezen voor een gespecialiseerde praktijk. Vaak is een dergelijke praktijk voorzien van een eigen tandtechnisch laboratorium, waardoor de productie van uw kunstgebit sneller verloopt. Wat zijn de voordelen van een kunstgebit? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Uw eigen tandarts kan u meer vertellen over de specifieke voordelen voor uw situatie.

Goedkoper en makkelijk te onderhouden         

Een van de voornaamste voordelen van een kunstgebit, is dat een kunstgebit over het algemeen veel goedkoper is dan bijvoorbeeld een klikgebit. Daarbij wordt een groot deel van de kosten voor een kunstgebit vaak gedekt door uw zorgverzekering. Als u ook een aanvullende verzekering heeft afgesloten wordt zelfs 90-100% van de kosten vergoed. Informeer naar uw huidige dekking bij uw zorgverzekeraar of laat u informeren door uw tandarts. Vaak heeft een tandarts een goed beeld van de precieze kosten, dit verschilt per persoon. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het trekken van bestaande tanden en kiezen.

Ook is een kunstgebit veel makkelijker te onderhouden, doordat u geen tandprothesen of implantaten hoeft schoon te houden. Iets wat bij een klikgebit wel noodzakelijk is!

Geen uitgebreide behandelingen

teeth-797308_960_720Waar u bij een klikgebit implantaten krijgt, hoeft u bij een kunstgebit in de meeste gevallen enkel te happen. Op basis van uw gebitsafdruk kan een kunstgebit voor u geproduceerd worden. Aan de stoel zullen de laatste wijzigingen aan het kunstgebit worden uitgevoerd, zodat deze perfect aansluit bij uw huidige gebit. Vervolgens kunt u eens per jaar terugkomen voor de jaarlijkse controle aan uw kunstgebit.