Naar mate mensen ouder worden veranderd je lichaam, deze veranderingen kunnen invloed hebben op de mondgezondheid. Hoe goed je het ook verzorgd er treden toch veranderingen op. Dit kan komen door ouderdom, ziektes of medicijn gebruik. Wel dragen de gemiddelde 65-plussers nu minder vaak een kunstgebit dan de 65-plussers van vroeger. Dit komt omdat de tandartsen van nu beter zijn dan die van vroeger en het gebit beter wordt verzorgd. Zo moet je minimaal 2 x per jaar langs de tandarts komen voor een controle op de onderzoeksbank. Het hebben van een slecht gebit kan namelijk een heleboel
applicaties met zich meebrengen. Die kunnen leiden tot ziektes als diabetes, Parkinson of hart- en vaatziekten.

Kunstgebit
Het kan zijn dat je je gebit nog goed verzorgd maar je tanden gaan gewoon achteruit, daar kan je zelf niks aan doen. toch moeten die slechte tanden eruit worden gehaald zodat je niet ziek kan worden. Daarom kiezen veel ouderen er vaak voor om een kunstgebit in te laten zetten. Een kunstgebit dient voor volledige of gedeeltelijke vervanging van het gebit of voor kiezen en tanden die ontbreken.
Het kunstgebit (ook wel tandprotheticus genoemd) is roze gekleurde kunsthars waar kunsttanden en kiezen in zijn verwerkt. En wordt precies op maat gemaakt. Zodat dit perfect past in de mond en het aanvoelt als een echt gebit.

Implantaten
Er zijn ook mensen waarvan nog niet hun hele gebit hoeft worden te vervangen. maar wel bijvoorbeeld een paar kiezen of tanden. Voor die mensen zijn er implantaten bedacht. Dit is een schroefje gemaakt van titanium en wordt in het tandvlees aangebracht, wat door het lichaam makkelijk wordt geaccepteerd. Op het implantaat wordt vervolgens een kroon of brug geplaatst. Op zoek naar een goede tandarts voor implantaten? Neem gerust een kijkje op de website van een tandartspraktijk uit Schiedam.