Iedereen weet dat het belangrijk is om uw mond goed te verzorgen. Een gaaf gebit ziet er mooi uit. Daarnaast is het fijn dat u weet dat u geen slechte adem heeft. U wilt graag een goede uitstraling en één van de dingen die daarbij horen is een hygiënische mond. Hoe kunt u nou zorgen voor een hygiënische mond? In dit artikel volgen drie tips. Door het volgen van deze tips zal u merken dat uw mondhygiëne aanzienlijk verbetert. Deze tips gaan over de mondverzorging voor elke dag. Daarnaast is het belangrijk om minstens een keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle.

Goed poetsen

Het allerbelangrijkste bij de mondverzorging is het poetsen. Het beste is om twee keer per dag uw tanden poetsen. Zorg dat het wel minstens een half uur geleden is dat u heeft gegeten voordat u uw tanden gaat poetsen. Dit is belangrijk omdat er door het eten zuur op uw tanden zit en als u dan direct gaat poetsen, poetst u ook het glazuur van uw tanden weg. Het glazuur is juist een beschermlaagje voor uw tanden!

U kunt poetsen met een elektrische tandenborstel of met een handtandenborstel. In principe maakt dit niet uit, als u er maar zorgt dat u minimaal twee minuten aan het poetsen bent. Zorg dat u tijdens het poetsen een vaste volgorde hebt, zodat u niets vergeet. Ga hierbij uit van de drie B’s: buitenkant, binnenkant en bovenkant. Op die manier slaat u geen enkel plekje over. Na drie maanden moet u uw tandenborstel of opzetborsteltje vervangen. Als de haren uit elkaar gaan staan moet de borstel nog eerder vervangen worden.

Reinigen tussen de tanden en kiezen

Om uw gebit ook tussen de tanden en kiezen schoon te krijgen, is het belangrijk om bij iedere poetsbeurt ook aan de slag te gaan met tandenstokers, flosdraad en/of ragers. Wat u het beste kunt gebruiken hangt af van hoe ver uw tanden en kiezen uit elkaar staan en wat u zelf fijn vindt. Flosdraad kunt u het beste gebruiken wanneer de tanden en kiezen erg dicht op elkaar staan. De tandenstokers en ragers zijn bedoeld voor de plaatsen waar wat meer ruimte tussen de tanden en kiezen is. Uiteraard kunt u deze ook combineren.

Spoelen met mondwater

De laatste tip voor een goede mondhygiëne is om na het poetsen te spoelen met antibacterieel mondwater. Dit mondwater bereikt alle plekjes in de mond en zorgt er zo voor dat bacteriën geen kans krijgen. De bacteriën die voor tandplak zorgen worden door het mondwater gedood. Daarnaast zorgt het mondwater ervoor dat u geen slechte adem krijgt.