Pijn aan uw gebit is vanzelfsprekend erg vervelend. Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig is het niet altijd direct noodzakelijk om een bezoek aan onze tandarts te brengen, bijvoorbeeld als u last heeft van ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees is te herkennen aan bloedend tandvlees, gevoelig tandvlees of een rode verkleuring. Vaak kunt u ontstoken tandvlees tegengaan door goed te poetsen en bij voorkeur ook tandenstokers te gebruikers of te flossen. Pijn aan uw tandvlees ontstaat namelijk door tandplak dat blijft zitten tussen uw tanden en het tandvlees tijdens het poetsen. De bacteriën uit het tandplak trekken vervolgens in uw tandvlees, waardoor er kleine ontstekingen ontstaan.

In andere gevallen is het wel noodzakelijk om een bezoek aan onze tandarts te brengen, bijvoorbeeld als u hevige last heeft van uw tanden of kiezen, als er een stukje van uw tand is afgebroken tijdens een val, enzovoorts. Wanneer er spoed bij de ingreep is, kunt u een spoedafspraak met onze tandarts maken om direct geholpen te worden. Wanneer u ons belt zal de assistente met u overleggen en zo snel mogelijk een behandeling inplannen.

Periodieke controle voorkomt tandproblemen

Voorkomen is logischerwijs beter dan genezen! Om tandproblemen tegen te gaan, raden we u aan minimaal eens per half jaar een afspraak te maken voor een periodieke controle. Tijdens de periodieke controle loopt onze tandarts uw gebit na op beginnende gaatjes, tandplak en bijvoorbeeld tandsteen. Veelal kan een tandarts u direct helpen om verdere complicaties te voorkomen.

Mocht er al sprake zijn van tandproblemen, bijvoorbeeld een gaatje of een ontstoken wortelpunt, dan zult u een vervolgafspraak moeten maken. Tijdens de vervolgafspraak voert onze tandarts dan de daadwerkelijke behandeling uiten verhelpt het tandprobleem.

Naast een bezoek aan onze tandarts voor een periodieke controle is het belangrijk om goed te poetsen. Tijdens het poetsen wordt het merendeel van de tandplak van uw tanden verwijderd, waardoor tandsteen minder snel ontstaat en ook gaatjes worden voorkomen. Om helemaal zeker te zijn van een goed gereinigd gebit, kunt u tandenstokers gebruiken. Met tandenstokers kunt u de tandplak tussen uw tanden weghalen, een plek die lastig te bereiken is met een gewone tandenborstel.

Tandproblemen? De tandarts helpt u!

Onze tandarts in Nijmegen staat voor u klaar om u met uw tandprobleem te helpen. Vaak is het voldoende om een behandeling uit te voeren, waarna de complicatie verholpen is. Ook voor vervolgbehandeling en meer gecompliceerde ingrepen kunt u bij ons terecht!